Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: In the/a Barbie world

Hej Tor
Jeg har en fortløbende diskussion med min søn på 12 år, som jeg har brug for hjælp til at få afsluttet (læs: vinde!). Han siger, at Aqua synger ”I’m a Barbie girl in the Barbie world”, mens jeg holder på, at det er ”in a Barbie world”. Jeg anerkender, at det med lidt god vilje godt kan lyde som ”the Barbie world”, men jeg mener stadig, det er ”a Barbie world”. Problemet er, at der findes masser af lyrics-sider på nettet, der giver ham ret. Men de kan jo også være forkerte (det ved jeg fra andre sange). Hvordan får jeg skovlen under ham?
Kh. den anonyme Ken

Hej ”Ken”
Jeg forstår problemet. Og jeg forstår behovet for, at den generation, der var til stede under Aqua-bølgen, kan hævde sig som en autoritet på dette felt og ikke blot overlader det hele til dårligt redigerede tekstbaser på nettet. Jeg har altid taget for givet, at det var ”in a Barbie World”, men efter at have nærlyttet til sangen, forstår jeg også godt, at der kan være forskellige meninger. Jeg mener dog at have fundet det afgørende bevis, der kan afslutte sagen til din fordel: I coverhæftet fra CD-udgivelsen i 1997 er alle sangteksterne trykt, og det må tælle som et sandhedsvidne fra sangskriverne selv – længe før nettet svømmede over med tekstsider af tvivlsom karakter. Heri står der ”in a Barbie world”! Held og lykke med håneretten.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *