Kategorier
Musiknyheder

Tak for alt i det (70 år) gamle år

En af de sange, der dukker op mange steder ved nytårstid, fejrer i år sit 70-års-jubilæum i det lille udvalg af mindeværdige nytårssange, der findes. Julen og andre højtider og årstider har et rigt udvalg af tilhørende sange, men trods nytårets store symbolske betydning er viften af sange og salmer til årsskiftet ikke voldsomt stor. Men en af nytårssangene stod ægteparret Grete og Claus Walter for i 1953. Parret blev gift i 1943 og prøvede begge kræfter med en lang række opgaver i det danske kultur- og underholdningsliv. Grete Walter var skuespiller på flere teatre, og Claus Walter blev blandt andet kendt for sit samarbejde med Arne Myggen i den populære radioquiz ”Hvornår var det nu, det var”. Sammen optrådte de også i en revy på det navnkundige forlystelsessted Ambassadeur i Aalborg i begyndelsen af 1950’erne.

Men derudover stod de også i fællesskab bag en smuk og efterhånden ganske sejlivet nytårssang, som Grete Walter komponerede, mens Claus Walter skrev teksten. De indspillede selv ”Tak for alt i det gamle år” i 1953, og senere har blandt andre Otto Brandenburg og Kim Larsen & Kjukken udgivet deres fortolkninger af sangen. Ordene ”Nu når rådhusets klokker slår, er en ny dag på vej, tak for alt i det gamle år, tak for alt, tak for dig” er måske oprindeligt Claus Walters ord til sin kone, men i dag er de også en fælles nytårshilsen danskere imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *