Kategorier
Musiknyheder

D-A-D på museum

Det er ikke mange rockbands, der ender på museum. Ikke mens de stadig er aktive, og da slet ikke på Nationalmuseet. Ikke desto mindre er D-A-D omdrejningspunkt for en ny udstilling på Nationalmuseet i København, der åbner på søndag. Anledningen er D-A-D’s 40-års-jubilæum, men udstillingen handler ikke udelukkende om bandet bag sange som ”Sleeping My Day Away”, ”Bad Craziness”, ”Grow Or Pay” og ”I Won’t Cut My Hair”. På museet vil man kunne se en rekonstruktion af deres øvelokale og ungdomshybel fra 1980’erne, og der er masser af vilde kostumer og kreativt udformede musikinstrumenter, men derudover er jubilæumsudstillingen også en rejse gennem 40 års populærkultur og danmarkshistorie generelt.

“Vi ser på, hvordan reklamebranchen, musikken, USA og populærkulturen formede en hel generation og vores kulturgods. Bandet er på en måde værter i en tidsrejse, hvor vi tager gæsten tilbage til sin egen ungdom og følger gæsten langt ind i voksenlivet”, har museumsinspektør Ulla Hahn Ranmar udtalt i en pressemeddelelse.

Udstillingens åbning falder på datoen, som også regnes som bandets fødselsdag, som var den 3. marts 1984. Her gav bandet, som dengang hed Disneyland After Dark, for første gang koncert på det københavnske spillested Huset med det, der skulle blive D-A-D’s holdopstilling i mange år frem. Egentlig havde de været i gang siden 1982, hvor sanger Jesper Binzer og bassist Stig Pedersen dannede gruppen, som i en kort periode også havde Stig Pedersens kæreste Lene Glumer med som sangerinde. Men den 3. marts 1984 var guitaristen Jacob Binzer med på scenen for første gang, og hermed var gruppen klar til at sprede sin hårde, men humoristiske heavy-rock og ”ko-punk” til først Danmark og senere resten af verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *