Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Fransk på dansk

Hej Tor

Jeg skal prøve at holde en lang historie kort, men det korte af det lange er, at jeg af og til griber mig selv i at nynne den franske sang ”La ballade des gens heureux”. Forleden dag kom i tanke om, at den vist nok også kom på dansk, men denne er det ikke lykkedes mig at finde frem til indtil nu. Kender du den?
Mvh. Per

Hej Per
Det er faktisk en sang, der er dukket op blandt mine læserspørgsmål tidligere, så vidt jeg husker. “La ballade des gens heureux” med Gérard Lenorman udkom i 1975, og allerede i 1976 kom den på dansk med titlen “Så lykkelige som vi”, inspireret af den franske originaltitel, der kan oversættes til “Balladen om de lykkelige mennesker”. Det var den allestedsnærværende Johnny Reimar, der havde skrevet teksten, men det var Jan & Kjeld, der indspillede den. Samme år udkom den faktisk også som “Det gamle Nørrebro” med Ingerlise Gaarde, men det er nok Jan & Kjelds “Så lykkelige som vi”, der er den mest kendte danske udgave af “La ballade des gens heureux”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *