Kategorier
Musiknyheder

Sort Sol over Aalborg

I slutningen af marts udsendte Sort Sol et stort bokssæt med 11 CD’er, både med de kendte plader og med masser af materiale, som ellers har været svært at komme i nærheden af for gruppens mange fans. Det gælder også indspilninger, fra dengang gruppen hed Sods, inden de skiftede navn til Sort Sol i 1983.

Selve udtrykket ”sort sol” stammer fra naturfænomenet, hvor enorme stæreflokken formørker himlen over marsken i Sønderjylland. I starten af 1970’erne leverede naturvejlederen Ivar Gram en artikelidé om fænomenet til Jydske Tidende. Han foreslog overskrifter som ”Ballet på aftenhimlen” og ”Kom og se stærene danse ballet”, men redaktøren var først tilfreds, da Ivar Gram fandt på udtrykket ”sort sol”, fortalte Gram til Politiken sidste år.

På fredag er der også Sort Sol over Nordjylland, når de danske rocklegender giver koncert i Aalborghallen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *