Kategorier
Uncategorised

Princes post mortem-memoirer

For snart fire år siden havde musikeren og popstjernen Prince inviteret forlæggeren Chris Jackson på besøg i sit private ”hovedkvarter” Paisley Park nær den amerikanske by Minneapolis for at fremlægge sine tanker om en selvbiografi, han allerede så småt var gået i gang med at skrive. Prince havde brug for et forlag med en god redaktør og en professionel pennefører for at samle sine memoirer, og i det nye nummer af bladet Oprah Magazine fortæller Chris Jackson, der selv er mangeårig Prince-fan, at sangeren allerede ved det indledende møde i januar 2016 havde besluttet sig for, at titlen på bogen skulle være ”The Beautiful Ones”. Titlen refererer til en af sangene fra Prince- filmen ”Purple Rain” fra 1984, hvor The Kid – spillet af Prince – forsøger at overbevise den kvindelige hovedrolle om, at hun skal vælge ham frem for rivalen Morris. Sangen er skrevet til filmen, men den havde også rod i det virkelige liv, hvor Prince skrev den til Denise Matthews, som han var kæreste med i en periode. Denise Matthews var også udset til at spille den kvindelige hovedrolle i ”Purple Rain”-filmen, men hun forlod Prince, inden optagelserne gik i gang, og i stedet kom Apollonia Kotera med på rollelisten.

Mere end 30 år senere planlagde Prince, at ”The Beautiful Ones” skulle være titlen på hans egen fortælling om opvækst, karriere og personlige oplevelser, og han lavede i begyndelsen af 2016 en aftale med forlæggeren Chris Jackson og ”ghostwriteren” Dan Piepenbring om at hjælpe med at give idéen liv. Tre måneder senere kom den sørgelige nyhed om, at Prince var fundet død, blot 57 år gammel, men holdet bag bogen blev enige med boet efter Prince om, at hans fans skulle have mulighed for at læse, hvad han havde på hjerte før sin død. For at kunne supplere det eksisterende materiale måtte redaktøren og medforfatteren gå på opdagelse i Paisley Park, hvor de fik adgang til Princes ”bankboks” i kælderen, som det havde været nødvendigt at bryde op med hjælp fra et internationalt sikkerhedsfirma, fordi ingen havde adgang til det aflåste lagerrum – og efter sigende havde Prince også selv glemt koden. Her fandt de blandt andet priser, malerier, råbånd og nogle af Princes egne ungdomsbilleder. Siden da er der blevet arbejdet på at samle materialet til en biografi i Princes ånd, når nu han ikke selv kunne være med til at færdiggøre bogen. I næste uge udkommer ”The Beautiful Ones” internationalt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *