Kategorier
Musiknyheder

Synger sammen på afstand

Man kan sige meget grimt om corona-virus, men midt i nedlukning, karantæner og afstand mellem mennesker blomstrer kreativiteten også mange steder. I musikkens verden har online-koncerter bredt sig, mange synger fra balkoner og altaner, amerikanske kendisser har hver især sendt optagelser til en simpelt sammenklippet udgave af John Lennons ”Imagine”, og U2-forsangeren Bono har præsenteret den nye sang ”Let Your Love Be Known” inspireret af de italienere, der er berørt af virusudbruddet. Imens har blandt andre Take That-sangeren Gary Barlow kastet sig ud i ”isolations-duetter”, hvor han synger sammen med musikalske venner over en videoforbindelse, heriblandt Take Thats største hit ”Back For Good”.

Historien fortæller, at Barlow dybet set skrev ”Back For Good” i løbet af 15 minutter, og i bogen ”Gary Barlow – The Biography” fortæller han, at de bedste sange generelt er dem, han skriver på kortest tid. Det er dog ikke ensbetydende med, at den slags er let:
– Sandheden er, at selv når sangskrivere skaber en sang på et kvarters tid, er det en hurtig sammensmeltning af teknisk kunnen og livserfaring såvel som et energiudbrud.

På fredag er det 25 år siden, singlen ”Back For Good” udkom og strøg til tops på hitlisterne i mange lande, og forleden fik den nyt liv gennem en ”virtuel duet” mellem de to boyband-veteraner Gary Barlow fra Take That og JC fra N*Sync.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *