Kategorier
Musiknyheder

Balladen om van Gogh

En sangtekst fra 1970 om et maleri fra 1889 er landet i et auktionshus her i 2020. Musikeren Don McLean arbejdede på sange til det, der i 1971 blev hans gennembrudsalbum ”American Pie”, da han i en bog fik øje på et billede af Vincent van Goghs maleri ”Stjernenatten”. Van Gogh malede ”Stjernenatten”, mens han var indlagt på sindssygehospitalet Saint-Rémy,og Don McLean fik den idé, at han med udgangspunkt i maleriet kunne skrive en sang om kunstneren og hans skæbne. Resultatet blev ”Vincent”, der også kendes som ”Starry, Starry Night”, og hans håndskrevne tekst fra de dage i efteråret 1970 er nu sat til salg hos auktionshuset Moments In Time, hvor den forventes at kunne indbringe, hvad der svarer til knapt ti millioner kroner. Auktionshusets ejer har til Reuters sagt, at han håber, at de otte ark med Don McLeans hastigt nedfældede tekstnoter bliver købt af Van Gogh Museum i Amsterdam.