Kategorier
Musiknyheder

Snigpremieren på det største julehit

Juleklassikeren over dem alle er ”White Christmas”, som år efter år synges, spilles og fortolkes over det meste af verden. Selvom den originale indspilning med Bing Crosby er fra 1942, kan ”White Christmas” allerede i denne uge fejre en form for 80-års-jubilæum. Crosby havde nemlig sit eget show, ”The Kraft Music Hall”, på den amerikanske radiokanal NBC, og Bing Crosby fremførte ”White Christmas” for allerførste gang for sine radiolyttere juledag i 1941.

En af de vedholdende historier om tilblivelsen af ”White Christmas” er, at komponisten Irving Berlin længe havde haft en idé om at ville skrive en julesang, og at han en dag kom ind på sit kontor for at fortælle sin sekretær om sit helt nye værk: ”Dette er ikke blot den bedste sang, jeg har skrevet – det er den bedste sang, der er skrevet nogensinde”. Sangen skulle være en del af Hollywood-filmen ”Holiday Inn”, hvor Irving Berlin både havde skrevet historien og leverede sangene, men selvom komponisten gjorde sit for at bringe ”White Christmas” frem forrest i feltet, så havde filmselskabet af en eller anden grund udset sig balladen ”Be Careful, It’s My Heart” som det mest sandsynlige hit, som de gerne ville promovere. Komponisten fik dog stærk opbakning fra hovedrolleindehaveren Bing Crosby efter en gennemgang af sangene. Han bakkede Irving Berlin op med ordene: ”Den her behøver du ikke bekymre dig om, Irving”.

Resten er historien, og ”White Christmas” blev med årene et globalt hit, som vandt en Oscar og den dag i dag står som den bedst sælgende singleplade nogensinde med mere en 50 millioner solgte eksemplarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *