Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Bjørnen vågner

Hej Tor
Du som ved alt om musik, fortæl mig lige om en måske russisk sanger med en meget dyb stemme har indspillet “Bjørnen vågner”. Jeg ved at Povl Dissing og Claus (?) Kjellerup har lavet den, men der må næsten være flere. Eller? Tak for en god brevkasse.
Hilsen BP

Hej BP
Det kommer måske som en overraskelse for dig, men jeg ved ikke alt… og i dette tilfælde får du kun et halvt svar. Bjørnen vågner er faktisk en gammel russisk folkemelodi, som Benny Andersen blot har skrevet en dansk tekst til, men jeg kan desværre ikke pege på en bestemt russisk sanger, der har indspillet originalteksten. Jeg kan dog præcisere, at de mest kendte danske udgaver er med Povl Dissing og Thomas Kjellerup, ikke Claus Kjellerup.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

TILFØJELSE:

En del læsere har peget på Ivan Rebroff som et godt bud på den russiske herrestemme, som B.P. måske havde i tankerne. Jeg har desuden fået hjælp til at opspore, at folkemelodien på russisk hedder Odnozvučno Gremit Kolokolčik, og at den på engelsk er kendt som Monotonously Rings the Bell (eller The Bell Rings Monotonously). Hvis du også vil høre sangen, kan du gøre det på Youtube her og her samt købe den hos TDC Musik.

Tak for hjælpen!
Med venlig hilsen
Tor Bagger

2 kommentarer til “Spørgsmål: Bjørnen vågner”

Hej,

Der er en russisk sanger ved navn Viktor Klimenko som synger den på svensk og russisk. Han har en vild ambitus!!

Vh. Marie

Hejsa. Prøv at søge på TDC-Play og Google efter titlen: “monotonously rings the bell”. Her bliver man lidt klogere på denne sang.