Kategorier
Musiknyheder

Ny We Are the World – for Haiti

Efter det omfattende jordskælv i Haiti dukker musikalske initiativer op i form af blandt andet velgørende koncerter og støttesange som den danske Skrøbeligt fundament. Det store forbillede er julesangen Do They Know It’s Christmas, som engelske musikere indspillede for at skabe opmærksomhed omkring hungersnød i Afrika. Nummeret satte også tanker i gang hos sangeren Harry Belafonte, som med hjælp fra kolleger tog initiativ til det, der endte som den amerikanske We Are the World i 1985.

For nogle år siden blev Do They Know It’s Christmas genindspillet af nutidens stjerner, og nu sker det samme for We Are the World. I weekenden mødes den amerikanske musikindustri til uddelingen af Grammy-priserne, som også dannede ramme om den oprindelige indspilning af We Are the World. Rapporterne går på, at Lionel Richie og Quincy Jones vil markere sangens 25-års-jubilæum ved at skabe en ny version af We Are the World med nye stemmer. Indtægterne vil gå til katastrofehjælp og humanitært arbejde i Haiti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *