Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Gøngehøvdingen vs. Dick Turpin

Kære Musikekspert
Vi kom til at diskutere om kendingsmelodierne til Gøngehøvdingen og Dick Turpin egentlig ikke var den samme? Den første har Sebastian tilsyneladende lavet, mens en Denis King vist sku ha lavet den til Dick Turpin – men de er jo nærmest ens… Kan man det – må man det?
Dennis

Hej Dennis
Jeg mener ikke, at kompositionerne ligger voldsomt tæt op ad hinanden, men til gengæld er stilen og instrumenteringen forbløffende ens! Det kan skyldes, at både Sebastian og Denis King har forsøgt at afspejle den historiske tid, serierne foregår i, men det kan heller ikke afvises, at Sebastian har skelet til “Dick Turpin”-succesen, da han blev sat på opgaven med “Gøngehøvdingen”. Hvis selve kompositionen er et plagiat, kan man risikere retssager og lignende, men i dette tilfælde kan man nærmere tale om en pastiche, altså en efterligning af stilen.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *