Kategorier
Uncategorised

Nirvana-grej til salg

Kurt Cobain fra bandet Nirvana var hovedfiguren i den genfødsel, som rockmusikken oplevede i første halvdel af 1990’erne, og derfor kom det som et stort chok for mange, da han tog sit eget liv i april 1994. Få måneder forinden gav han og resten af Nirvana en koncert i MTV’s Unplugged-serie, hvor kendte musikere optrådte med akustiske fortolkninger af egne og andres sange. Netop Nirvanas Unplugged-koncert blev den mest kendte af slagsen, da den blev udgivet efter Cobains død, og det er blevet diskuteret, om Kurt Cobain var bevidst om, at han nok ikke ville leve meget længere, da koncerten blev optaget. Alt fra et bestemt blik i hans øjne til valget af begravelsesblomsten lilje i sceneudsmykningen er blevet tolket som tegn på, at Kurt Cobain godt vidste, at Unplugged-koncerten ville blive hans svanesang.

Cobain var – som andre rockmusikere før ham – også kendt for med jævne mellemrum at smadre guitarer til bandets koncerter, og da den sidste sang, ”Where Did You Sleep Last Night”, var slut, antydede han med en enkelt bevægelse, at det også ville ske med hans akustiske guitar. Men den blev alligevel forsigtigt stillet i et guitarstativ, hvorefter Cobain forlod scenen. Guitaren var en model Martin D-18E, som Cobain brugte gennem hele Unplugged-koncerten, og nu er det berømte instrument sat til salg. Ved en auktion hos Julien’s Auctions fredag og lørdag har man mulighed for at erhverve sig forskellige Nirvana-relikvier, og her må guitaren fra Unplugged-koncerten betragtes som kronjuvelen. Af samme årsag er den op til auktionen vurderet til 1 million dollars eller ca. 6,6 millioner kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *