Kategorier
Uncategorised

Alt hvad hun vil er stadig at danse

I mere end 40 år har tv-2 leveret noget af den mest elskede musik i dansk pophistorie, men de har i høj grad haft deres sange for sig selv. Kun ganske få numre er blevet genindspillet med nævneværdig succes af andre kunstnere, men forleden udkom en af deres mest kendte sange, ”Alt hvad hun ville var at danse”, i en ny version med unge kræfter. Forhistorien er, at duoen Prisma, der laver elektronisk inspireret rock, i foråret modtog Spot Festivals nyindstiftede arbejdslegat kaldet Nutidens Unge, som tv-2 overrakte søstrene Sirid og Frida Møl Kristensen fra Prisma. I den forbindelse skulle de to bands hver især fortolke en af hinandens sange, og for Prisma faldt valget på ”Alt hvad hun ville var at danse”. Efterfølgende har man kunnet opleve Prisma som scenegæster ved flere af tv-2’s koncerter, og i fredags udkom deres nye fælles indspilning af ”Alt hvad hun ville var at danse”.

Men selvom sangen nu bringes ind i et nyt årtusinde med en ny lyd, spøger revylegenden Elga Olga faktisk et sted i baggrunden af det store hit. Elga Olga huskes nok især for visen om ”Solitudevej”, og da tv-2-albummet ”Nærmest lykkelig” udkom i 1988, fortalte Steffen Brandt ifølge podcasten ”Vi taler kun om tv-2”, at han havde Elga Olga i tankerne, da ”Alt hvad hun ville var at danse” blev skrevet: “Jeg lavede den efter en øver for at få det hele ud. Den gik sådan da-dum-da-dum-da-dum, og man kunne se Elga Olga for sig”, forklarede han i et interview med Det Fri Aktuelt. ”Den er lige på kanten. Hører man den på en mandag morgen, hvor man er helt straight, er den ret melodramatisk med sit ‘drømme uden at vågne op igen’, men når den taler om at ‘flygte i sin elskedes arme’, bliver den både drivende sentimental og forførende. Hvem drømmer ikke om at flygte i sin elskedes arme? Hvis jeg skal have på hatten for den sang, så er det i orden. Jeg kunne ikke lade være”.

Søstrene i Prisma er selv vokset op med tv-2’s musik og var ikke bange for at gå ombord i Steffen Brandts sangskat: ”Vi sprang bare ud med hovedet først, og legede med det. Byggeklodserne var allerede lavet, vi skulle blot forsøge at sammensætte dem på en ny måde, og det er altid en sjov leg”, har Frida Møl Kristensen sagt til Soundvenue om den nye indspilning, som Steffen Brandt også selv deltager på. ”Alt hvad hun ville var at danse” er tidligere blevet indspillet af Tina Dickow som en afdæmpet ballade og i en tangoversion med Stine Engen, og De Glade Sømænd har omskrevet den fra den dansende kvindes perspektiv til at handle om hendes medfølgende kæreste, som helst bare vil hænge ud i baren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *